Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

Voetbalvereniging VVOG HarderwijkAdresgegevens Strokelweg 9
3847LR Harderwijk
Postadres
Postbus 1060
3840BB Harderwijk
Telefoon
T 0341-412896

Historie

VVOG is opgericht op 13 mei 1927 als zondagvereniging VOG (Vereniging Ons Genoegen). Deze naam moest van de KNVB gewijzigd worden omdat er al een voetbalvereniging bestond die VOG heette.

VVOG Harderwijk voetbal vereniging zondag elftal 1946

Vanaf 1945 wordt er ook op zaterdag gevoetbald bij VVOG.

Jeugdvoetbal

Bij VVOG telt de jeugd mee. Naast het voetbal worden er regelmatig voor elke leeftijdsgroep allerlei activiteiten voor ontspanning en gezelligheid georganiseerd.

VVOG is dan ook een bruisende en zeer actieve voetbal-vereniging.

De jeugdafdeling staat garant voor een prima voetbalopleiding op elk gewenst niveau. Zo is er veel aandacht voor de talenten, maar ook voor de jongens en meisjes die minder goed kunnen voetballen.

Het plezier in het voetbalspel staat voorop.

 

Voetbal is voor iedereen.

VVOG is dé toonaangevende vereniging in Harderwijk en omgeving met betrekking tot het vrouwen- en meisjesvoetbal.

G-voetbal

VVOG doet ook veel voor de gehandicapte kinderen. In 2004 is VVOG begonnen met G-voetbal. Iedere zaterdagochtend trainen en voetballen jonge mensen met een verstandelijke beperking en jeugd met een aan autisme verwante stoornis op de velden van de vereniging. Het gaat om de kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie 6 t/m 18 jaar.

Dolfijntjes (de allerkleintjes)

Verder is aan de allerkleinsten bij VVOG gedacht. Sterker nog, de Dolfijntjes vormen het mini pupillenteam van VVOG. Dat houdt in dat er in dit team allemaal kinderen zitten van 4, 5 en eventueel 6 jaar jong. Zij krijgen 1 keer per week een voetbaltraining van de Dolfijntjestrainers. Deze training vindt plaats op elke zaterdagmorgen.

VVOG voetbal vereniging Harderwijk jeugd team de Dolfijntjes

Talenten

Sinds kort beschikt VVOG over een echte voetbalschool (Timeflex Voetbal Academie). De voetbalschool draagt bij aan de ontwikkeling van voetbaltalent in Harderwijk.

VVOG heeft de beschikking over uitstekend oefenmateriaal. Zo is er voor iedere speler een bal en wordt er weinig geoefend zonder bal. De trainingen vinden gestructureerd plaats aan de hand van een trainingsjaarplan waarin ook de oefenstof voor de trainingen is vastgelegd. Elke trainer bij VVOG weet precies wat te doen om elk jeugdlid beter te laten voetballen in combinatie met veel spelvreugde.

Vind je dat je goed kan voetballen en droom je van een profcarrière dan kan de voetbalopleiding bij VVOG een eerste opstap zijn. Regelmatig worden wedstrijden bezocht door scouts van Betaald Voetbal Organisaties. Diverse (jeugd)spelers die bij VVOG hebben gespeeld zijn naar een profclub gegaan.

Marco Roelofsen Marco Roelofsen

Ook als je niet zo getalenteerd bent ontvangt VVOG je graag als jeugdlid. Want het motto blijft:

"Voetbal is er voor iedereen"

Seniorenvoetbal

Sinds 1945 wordt er op zaterdag gevoetbald bij VVOG.
De zaterdagafdeling kent grote successen in het amateurvoetbal, zo werden de Harderwijkers in het seizoen '68/'69 algeheel amateurkampioen van Nederland en in het seizoen '96/'97 wordt de ploeg onder leiding van Dwight Lodeweges kampioen van alle zaterdagamateurs.

In totaal zijn er 12 seniorenteams actief bij de zaterdagafdeling. Het eerste team komt momenteel uit in de Hoofdklasse C.

Zondagafdeling

De zondagafdeling kende de primeur dat er voor het eerst in Harderwijk in clubverband gevoetbald werd (1933).
VVOG Zondag kende alleen niet de successen die de zaterdagafdeling later wel behaalde. Het hoogste wat de zondagafdeling ooit gehaald heeft is de tweede klasse.
Eind 2006 trok het bestuur van VVOG echter de stekker uit het eerste elftal van de zondagafdeling. Sindsdien wordt er op de zondagafdeling alleen nog maar recreatief gevoetbald.


« terug


Sport - Verenigingen - Voetbal