Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< december 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
1
2
3
4
5
49
6
7
8
9
10
11
12
50
13
14
15
16
17
18
19
51
20
21
22
23
24
25
26
52
27
28
29
30
31
 
 

Kinderkoor - De Veluwsche SanghertjesAdresgegevens Prins Hendrikweg 97
3881GC Putten

De Veluwsche Sanghertjes hebben in 2013 hun 40 jarig bestaan gevierd. De Veluwsche Sanghertjes onderscheiden zich door hun geheel eigen manier van werken en presenteren. Het koor telt twee kinderkoren, een tienerkoor, een vocaal damesensemble en een vaderkoor [= een mannenkoor gevormd door de vaders van de kinderen]. Tijdens de wekelijkse repetities wordt veel aandacht besteed aan de adembeheersing, de uitspraak, de zuiverheid en de presentatie. De sanghertjes zingen samen in het koor, maar komen ook bijna wekelijks aan de beurt om alleen te zingen en krijgen dan individueel aanwijzingen. Op de concerten zijn meestal alle sanghertjes ook solistisch te beluisteren. De kinderen verkrijgen op deze manier een grote vrijheid om alleen en in het openbaar te zingen. Een vrijheid die ze niet gauw kwijtraken. In 2010 hebben de Veluwsche Sanghertjes de Klaas Friso prijs ontvangen vanwege de belangrijke sociaal-culturele functie binnen de Gemeente Putten.

Leiding
De Veluwsche Sanghertjes staan vanaf de oprichting in 1973 onder leiding van Gijs Evers. Samen met zijn vrouw Tineke werkt Gijs al meer dan 40 jaar met veel enthousiasme aan dit bijzondere koor, waarin sanghertjes, sangheressen en sanghers van 5 tot 65 hun stem laten horen. Tineke is met haar artistieke en creatieve kwaliteiten een gouden schakel in dit geheel. Gijs & Tineke hebben op 9 mei 1998 beiden een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Bekendheid
De Veluwsche Sanghertjes genieten mede door de vele optredens en Cd's een ruime bekendheid in de Nederlandse koorwereld. Bijzonder was het optreden voor Koningin Beatrix in het Gemeentehuis van Putten met een selectie uit het programma van de Vier Jaargetijden.

Het kleuterkoor:
Vanaf 4 jaar ben je welkom bij het kleuterkoor. Spelenderwijs maken de kleuters kennis met muziek. Er wordt aandacht besteed aan muziek maken, muziek beluisteren en natuurlijk gehoorvorming. De kleuters leren zorgvuldig om te gaan met hun stem en daar ook vrij mee om te gaan.

Het kinderkoor:
Ben je zes jaar, dan ben je van harte welkom op het kinderkoor; soms komen ook al jongere kinderen binnen. Tijdens de wekelijkse repetities wordt - in kleine groepen - veel aandacht besteed aan de adembeheersing, de uitspraak, de zuiverheid en de presentatie. De kinderen leren om hun stem goed te gebruiken en daar ook vrij mee om te gaan. Het repertoire is grotendeels eenstemmig. Het kinderkoor treedt zowel afzonderlijk als gezamenlijk op met de andere koren

Repeteren
De Veluwsche Sanghertjes repeteren op:

Woensdag in de School Bij de Bron te Putten
van 16.15 tot 17.00 uur

Donderdag in de Lukaskerk te Ermelo
van 16.30 tot 17.15 uur


Het tienerkoor VIVA:
De tieners (vanaf ongeveer 11 jaar) werken vooral aan 2-stemmig repertoire. Er wordt veel aandacht besteed aan samen muziek maken. Je leert hier de basis van het zingen. Na deze basis kun je verder in het meisjeskoor als je 16 jaar of ouder bent. Het tienerkoor treedt zowel afzonderlijk op als gezamenlijk met de andere koren.

Repeteren; Donderdag Lukaskerk te Ermelo 17.00-18.00 uur

Het vocaal damesensemble Viva Voce:
De dames zingen voornamelijk 3-stemmige stukken, maar 4- of 5-stemmig komt ook voor.
Het repertoire is zeer afwisselend. De stukken die we instuderen zijn vaak gekozen rond een thema.
Het damesensemble treedt zowel afzonderlijk op als gezamenlijk met de andere koren.

Het vaderkoor:
Het vaderkoor - bestaande uit de vaders van de kinderen - zingt 4 stemmig mannenkoorrepertoire, maar ze zingen ook samen met de dames en soms de tieners vierstemmig gemengd koor repertoire. Het vaderkoor treedt zowel afzonderlijk op als gezamenlijk met de andere koren.

Repeteren; Zaterdag Lukaskerk te Ermelo 18.30-19.30 uur

Het Vocaal Damesensemble Vivace:
Vivace is een vocaal damesensemble, voortgekomen uit het dameskoor van de Veluwsche Sanghertjes.
Vivace bestaat uit Audrey Brugman, Inge Nieuwenhuis, Linda Rodenburg, Martineke Evers en Anne Marieke Evers
Vivace staat onder leiding van Gijs Evers en treedt op bij kerkdiensten en concerten.
Vivace zingt meerstemmig repertoire met en zonder begeleiding.

Voor inlichtingen en boekingen kunt u bellen: 0341 351509

Vivace heeft al een CD op haar naam staan onder de titel "Een nieuwe morgen"


« terug


Zangkoren