Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

Hospice de Regenboog NunspeetAdresgegevens Postgildewegje 3
8071WP Nunspeet
Telefoon
T 0341-250962
F 0341-253763


Een hospice is een zorgvoorziening waar in een rustige en huiselijke sfeer zorg gegeven wordt aan ongeneeslijk zieke mensen met een korte levensverwachting. Er is veel persoonlijke aandacht voor de gast en diens naasten. De zorgvoorziening is kleinschalig van opzet.
Wat is palliatieve terminale zorg

Palliatieve terminale zorg is erop gericht een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden aan mensen bij wie medisch gezien geen genezing meer wordt verwacht. De zorg is gericht op alle aspecten van het menszijn en omvat pijn- en symptoombestijrindg, psychosociale ondersteuning en aandacht voor pastorale begeleiding.
Hospice De Regenboog

Hospice De Regenboog is een zelfstandige zorgvoorziening. Er zijn vrijwilligers, die speciaal zijn opgeleid om hulp en steun te bieden in de laatste levensfase en die er continu zijn voor de gasten en hun familie. Voor de dagelijkse leiding is een beroepskracht als coördinator aanwezig. Gedurende 24 uur per dag zijn er professionele zorgverlening (verpleegkundigen) aanwezig. De verpleegkundige inzet wordt verzorgd middels een thuiszorgorganisatie. De medische zorg is in handen van de eigen huisarts van of van een van de Nunspeetse huisartsen. Er kan dagelijks een beroep gedaan worden op het palliatieve consulententeam. De teamleden zijn gemotiveerd om zorgvragers en diens naasten maximaal te ondersteunen om in rust en huiselijke sfeer afscheid te kunnen nemen. De zorg wordt gecombineerd met een persoonlijke betrokkenheid en aandacht voor het totale welzijn van de gast en diens naasten. De zorgverlening is gebaseerd op een christelijke mens- en zorgvisie. Er vinden geen levensrekkende en levensbeëindigende handelingen plaats. Er zijn vijf eenpersoonskamers met eigen sanitair. De kamers zijn sfeervol ingericht, met eigen telefoon en terras. Er is ruimte om persoonlijke spullen mee te nemen. De Regenboog ligt op een mooie, boomrijke plaats aan het Potsgildewegje, op loopafstand van het centrum van Nunspeet. Er is een ruimte huiskamer, een stilteruimte en een geriefelijke badkamer. De maaltijden worden in onze eigen keuken bereid. De gasten kunnen aangeven wat zij graag willen eten. Ook naasten kunnen tegen betaling gebruik maken van een maaltijd. Onze gasten betalen een eigen bijdrage. Dit mag echter geen belemmering zijn voor opname.
Familieleden/naasten

De naasten van de zorgvrager zijn betrokken bij het proces van sterven en afscheid nemen. Zij worden zoveel als mogelijk en gewenst betrokken in het bieden van zorg en begeleiding aan hun naasten. De medewerkers hechten veel waarde aan deze relatie en bieden ondersteuning en begeleiding aan familie en naasten voorafgaand en volgend op het overlijden. Er zijn geen beperkingen van bezoektijden. Desgewenst kan men gebruik maken van logeermogelijkheid.


« terug


Zorg