Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

BSO Natuurlijk!Adresgegevens Strokelweg 6
3847LR Harderwijk
Telefoon
T 06-31628001

Buiten spelen, gezonde buitenlucht en bewegen vinden we belangrijk. Hier bieden we de kinderen veel uitdaging in. Deze geweldige locatie biedt ruime mogelijkheden om dagelijks activiteiten aan te bieden op het gebied van natuurbeleving. Door veel in en met de natuur bezig te zijn worden kinderen zelfredzamer en leren zij goed hun grenzen kennen. Bij het spelen in het bos leer je niet alleen op jezelf te vertrouwen maar leer je ook je fantasie te gebruiken, losse takken die je tegen elkaar aan zet zijn opeens een hotel of kasteel geworden en met losse takken op een hoop gegooid kan je mikado spelen.
Voor de invulling van de activiteiten werken we samen met de scouting. De kinderen leren spelenderwijs over insecten, planten en bomen, hoe ze met een kompas kunnen wandelen en hoe ze hutten kunnen bouwen.

Locatie in clubhuis van de scouting
BSO Natuurlijk! is gevestigd in het clubhuis van Scouting Verbraak Margriet Groep. Elke dag komen er kinderen met veel plezier op deze scoutinglocatie ontspannen na een dag school en lekker genieten van alles wat er geboden wordt aan natuur en beleving. Er is een groot aanbod aan buitenactiviteiten; buiten spelen is gezond en de omgeving biedt vele mogelijkheden. Ook binnen worden diverse workshops en activiteiten aangeboden.

Groep
De groepsruimtes zijn gedeelde ruimtes. Van maandag tot en met vrijdag worden de ruimtes gebruikt door Eigen&Wijzer voor de buitenschoolse opvang, in de weekenden zijn de kinderen van de scouting actief in het clubhuis. We beschikken over twee prachtige binnenruimtes met gezellige zithoeken en grote tafels. Tijdens de opvang zijn de ruimtes huiselijk ingericht met allerlei uitdagende spelmaterialen. Er is een zithoek en er zijn gezellige speelplekken gecreëerd waar de kinderen zich kunnen verkleden, kunnen knutselen en deel kunnen nemen aan de workshops die worden geboden. De spelmaterialen zijn in samenspraak met de kinderen aangeschaft.

De opvang bij BSO Natuurlijk! staat primair in het teken van natuurlijke activiteiten. Uitgangspunt is dat de kinderen kennismaken met de natuur. de kinderen leren bijvoorbeeld dat je van brandnetels soep kunt maken, voor vogels een taart kunt maken, ze doen een speurtocht met kompas en wandelkaart, ze leren van alles over insecten en maken een kijk-, luister- en voelwandeling door het bos. Kinderen van deze BSO leren te vertrouwen op hun intuitie, worden zelfbewuster en creatiever in het vinden van oplossingen.
Naast de binneactiviteiten worden er dagelijks uitdagende buitenactiviteiten aangeboden om te stimuleren dat kinderen bewegen in de gezonde buitenlucht.


« terug


Buitenschoolse opvang - Onderwijs