Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< november 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
1
2
3
4
5
6
7
45
8
9
10
11
12
13
14
46
15
16
17
18
19
20
21
47
22
23
24
25
26
27
28
48
29
30
 
 
 
 
 

Maxima Loopgroep

Loopgroep Maxima Harderwijk

De Maxima loopgroep is een groep van 40 vrouwen en mannen die twee keer per week met elkaar hardlopen. De in 2006 opgerichte maxima loopgroep voldoet aan een behoefte om in vrijheid en zonder strakke regels en zonder lidmaatschap en kosten met elkaar hard te lopen. Iedereen kan zich bij ons aansluiten als hardloper. We vragen je alleen om een uur goed te kunnenlopen. We trainen op de woensdagavond en op zondagmorgen. Op woensdag de tempotraining en intervallen en op zondag de lange duurloop. We struinen door het bos en komen op de mooiste plekjes, zien herten en zwijnen en genieten van de mooie Veluwe.

Als Maxima ben je niets verplicht, je hoeft je niet aan of af te melden voor een training, kom als je wilt trainen en zin hebt. Het leuke van deze hardloopgroep is dat alle niveaus samen trainen en lopen, het maakt niet uit of je prestatief bent en hard wilt lopen of trainen of dat lekker voor de lol loopt.
Trainster Karin HuizendveldBij de Maxima's hoort iedereen er bij en kan iedereen meedoen. Door de leuke maar ook kwalitatief goede trainingen van Karin, waar ruimte is voor differentiatie, kan iedereen de eigen grenzen opzoeken en doelen realiseren. Veel Harderwijkers kennen ondertussen de Maxima's van de rode hesjes.

Wedstrijden
Een aantal keer per jaar doet een deel van de groep mee aan wedstrijden, de halve van Harderwijk, de dam tot damloop, de Marikeloop, de Zeven heuvelenloop etc. Daarvoor trainen we dan gericht en gaan tot de bodem om het beste uit onszelf te halen, echt TOP!!

Onder het genot van een glaasje wijn is het idee van de Maxima Loopgroep ontstaan. Op 31 december 2006 stonden de eerste Maxima's om 10.30 uur bij de Trimbaan aan de Leuvenumsweg:

Het lopen is voor de Maxima's een geweldig middel om fit te blijven en vooral ook de gezelligheid elkaar te ontmoeten. Er zijn vanaf het begin geen echte regels opgesteld, alleen starttijd trainingen op zondag en woensdag.

Naast het wekelijks samen hardlopen heeft de Maxima loopgroep zich ten doel gesteld om zich in te zetten voor het algeheel welzijn van de mens in de breedste zin van het woord. Dit doet wij door mensen te enthousiasmeren meer te bewegen. Om hun visie en doel kracht bij te zetten organiseert de Maxima loopgroep regelmatig een sponsorloop.

Een Maxima worden doe je niet zomaar. Je moet het echt verdienen door frequent op de trainingen te komen. Na maanden van trouw met de groep meelopen krijg je dan je lang verwachte Maxima shirt. Op de officiële dag van het ontvangen van je hesje mag je de route bepalen (ha ha) en daarna ontvang je het felbegeerde rode Maxima hesje en kom je op de foto en maken we filmpjes van de gelukkige kersverse Maxima.

Loopgroep Maxima Harderwijk


« terug


Sport