Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

Hospice JasmijnAdresgegevens Sonnevancklaan 2
3847LC Harderwijk
Telefoon
T +31 341 270197

Afdeling Palliatieve Terminale Zorg ‘Jasmijn'

Een jasmijn is een plant met een heerlijke geur en met heldere witte bloemen. Wanneer we de lettergrepen van haar naam omkeren lezen we:‘mijn jas'. Een jas is als een warme omhulling.

Hospice Jasmijn Harderwijk - bloem JasmijnOok de bewoners van de afdeling Palliatieve Terminale Zorg hebben in het laatste stadium van hun leven behoefte aan een mantel van liefde, veiligheid,

waardigheid, warmte en beminnelijkheid. In deze periode, waarin de lichaamskracht hen meer en meer in de steek laat, willen wij er zijn om hen dagelijks met deze ‘mantel' te omhullen.


Daarom is ‘Jasmijn' gekozen als naam voor deze afdeling.

 

Hospice Jasmijn Harderwijk - Interieur

De vraag om zorg voor mensen in de laatste levensfase is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Sonnevanck heeft daarom binnen het verpleeghuis een aparte afdeling gerealiseerd voor ongeneeslijk zieke mensen met een relatief korte levensverwachting.

Op de afdeling Jasmijn wordt in een rustige omgeving door een team van gespecialiseerde hulpverleners medische, paramedische en verpleegkundige zorg geboden onder andere in de vorm van pijnen symptoombestrijding, psychosociale ondersteuning en aandacht voor geestelijke verzorging. Daarnaast zijn er overdag speciaal opgeleide vrijwilligers op de afdeling aanwezig voor persoonlijke aandacht.

Als iemand te horen heeft gekregen dat hij/zij ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft, heeft dat een enorme impact op die persoon zelf, als ook op zijn of haar naasten. In de praktijk blijkt dat de meeste mensen thuis willen sterven. Soms is dat echter niet mogelijk. Dan is opname op de afdeling Jasmijn van Sonnevanck een goede mogelijkheid. Hier wordt op allerlei manieren geprobeerd om de cliënt en familie zich zo snel mogelijk ‘thuis' te laten voelen.

Hospice Jasmijn Harderwijk - een persoonskamerHospice Jasmijn Harderwijk - een persoonskamer wastafel

Verpleeghuis Sonnevanck biedt zorg aan circa tweehonderd cliënten en is gelegen in een bosrijke omgeving. De afdeling Jasmijn telt vier eenpersoonskamers, die ruim van opzet en huiselijk ingericht zijn. Ze zijn onder meer voorzien van openslaande deuren naar een eigen terras. Daarnaast kunnen de cliënten en hun naasten gebruik maken van alle voorzieningen die het verpleeghuis biedt. Zoals bijvoorbeeld

‘De Brink', een overdekt plein met een terras en een winkeltje, de bloemenkas en natuurlijk de kerk. Ook is er de mogelijkheid tot deelname aan activiteiten.

We hopen hiermee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten door het bieden van warme, professionele zorg in een huiselijke omgeving.

Hospice Jasmijn Harderwijk - zitje

Voor meer informatie en/of rondleiding
kunt u zich wenden tot:

Zorgmanager:
Telefoon: (0341) 41 49 42, toestel 545

of

Maatschappelijk werk:
Telefoon: (0341) 41 49 42, toestel 421.


« terug


Zorg