Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Waterfront

Waterfront

  • Allesvan Harderwijk
  • Theo Herzog
  • Kanovereniging de Dolfijnen

Waterfront juli 2014

 

Waterfront - Stad aan het water
Met de uitvoering van het project Waterfront wil de gemeente van Harderwijk weer echt een stad aan het water worden met alle voorzieningen die daarbij horen. Naast een lange flaneerpromenade, een openbaar zandstrand, twee parkeergarages en talloze watersport- en andere recreatiemogelijk-heden komen er unieke woonhuizen aan het water. Het Dolfinarium behoudt haar prominente plaats aan het water.

Op Donderdag 28 april 2011 gaf de Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje samen met Waterfront-wethouder Rob Daamen en Boskalis-directeur Pim van der Knaap het officiële startsein voor de aanleg van het nieuwe industrieterrein Lorentzhaven Harderwijk.

De werkzaamheden aan de noordkant van de stad markeerde een belangrijk moment voor de gemeente Harderwijk.

Na meer dan 10 jaar planontwikkeling werdt de eerste fase van het project Waterfront daadwerkelijk gerealiseerd.

De aanleg van het industrieterrein Lorentzhaven is het eerste zichtbare onderdeel van het Waterfront. Het nieuwe industrieterrein maakt de verplaatsing van de watergebonden- en watersportbedrijven, die nu op het oude industrieterrein Haven zijn gevestigd, mogelijk. Het verouderde industrieterrein nabij de historische binnenstad van Harderwijk biedt geen ruimte voor nieuwe economische impulsen en maakt in een later stadium van het project Waterfront plaats voor een uniek woongebied aan het water.

Ruimte voor wonen, winkelen en recreëren
Door bedrijvigheid en industrie op het oude industrieterrein te verplaatsen, kan de gemeente andere delen van het plan Waterfront uitvoeren. Met als doel wonen, winkelen en recreëren, op en rond het water mogelijk te maken. Ook worden belangrijke knelpunten opgelost, die in de loop der jaren zijn ontstaan door de toegenomen verkeersdrukte en bedrijvigheid. Door het Waterfront krijgt de leefbaarheid rondom de binnenstad een forse impuls, maar bovenal geeft het de stad haar harmonieuze relatie met het water terug.


 

Kijk op het Waterfront - Maart 2013

Het Waterfront aanleg schiereiland - Maart 2013

Waterfront Boothuizen langs schiereiland (achterkant Dolfinarium) - Maart 2013

Aanleg Waterfront - Maart 2013

Waterfront schiereiland lokatie Waterscouting Tjerk Hiddes en KV de Dolfijnene - Maart 2013


Kanovereniging de Dolfijnen verhuisd naar Strekdam 51

 

Na een onrustige periode voor de kanovereniging met verschillende berichtgevingen gaat de bouw van het nieuwe clubhuis dan beginnen;

Bij de gemeente is het sein op groen gegaan en zijn de werkzaamheden in volle gang.
Het begint met het aanleggen van de nieuwe toegangsweg waarover straks al het bouwverkeer kan. Het terrein voor het nieuwe clubhuis wordt bouwrijp gemaakt, dat wil zeggen gevlakt, ontdaan van boomwortels en de eerste piketpaaltjes worden gezet.

 

 

Kijkend vanuit de haven langs de koepel,langs de contouren van de oude strekdam richting de nieuwe locatie van kanovereniging de Dolfijnen.


 

Terugkijkend van de nieuwe locatie richting de haven.


Vanaf de nieuwe toegangspoort richting haven.
Op de oude strekdam staan nog heel veel boomwortels. De oude strekdam is vanaf het Dolfinarium helemaal vrijgemaakt en wordt de oude beschoeiing weggehaald.


De linkergrens bij het water.
Je kunt goed zien dat er al een dikke laag zand op het terrein is aangebracht. Na de bouw zal dit vanaf het terras geleidelijk aflopen naar de waterlijn.


Havenslib verplaatsen voor de nieuwe weg.

Maandag 18 maart 2013 begint het intrillen van de damwandplaten voor de nieuwe weg.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u een foto downloaden en uitprinten, klik dan op de foto.


   
Waterfront  
Harderwijk luchtfoto Waterfront Lorentzhaven  
Waterfront Lorentzhaven  
 Harderwijk luchtfoto Strandeiland Harderwijk luchtfoto Strandeiland
Strandeiland Strandeiland