Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< maart 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
1
2
3
4
5
10
6
7
8
9
10
11
12
11
13
14
15
16
17
18
19
12
20
21
22
23
24
25
26
13
27
28
29
30
31
 
 

Harderwijk kiest definitief voor lokaal ondernemerschap en hoogwaardige leisure voor Dolfinariumeiland

Harderwijk kiest definitief voor lokaal ondernemerschap en hoogwaardige leisure voor Dolfinariumeiland
Waterfront Geplaatst 26 oktober 2018

De Gemeente Harderwijk maakt ruim baan voor lokale ondernemers en hoogwaardige leisure als het gaat om het nog aan te leggen gedeelte van het Dolfinariumeiland. Voor de ontwikkeling van de bebouwingsplint op het Dolfinarium eiland in Harderwijk heeft de Gemeente Harderwijk de afgelopen tijd een tweetal plannen verkend.

Enerzijds het plan van de Ontwikkelingscombinatie Waterfront (een samenwerking tussen Synchroon en Koopmans) en anderzijds het plan van een grote landelijk opererende speler. Het laatste plan bleek uiteindelijk onvoldoende realistisch waarop de stuurgroep Waterfront op 3 oktober heeft besloten het plan van de Ontwikkelingscombinatie Waterfront verder uit te laten werken. Afgesproken is dat dit plan nu zo spoedig mogelijk verder wordt ontwikkeld. Wethouder Christianne van der Wal: "Het wordt een plan met een hoog ambitieniveau met nadrukkelijk ruimte voor plaatselijk ondernemerschap. Maar ook met voldoende ruimte voor hoogwaardige leisure, zoals hotels, restaurants, winkels en ander vertier". Van der Wal heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat er een aantrekkelijk verblijfsklimaat voor zowel bewoners en bezoekers van Harderwijk zal worden gerealiseerd.

Ontwikkelingscombinatie Waterfront is verheugd. Directeur Henri van Dam van Synchroon vertelt: "De Boulevard en haven zijn prachtig geworden. Het is nu tijd voor verdere ontwikkelingen op het Dolfinariumeiland. We gaan dit plandeel oppakken met net zo veel enthousiasme als de eerdere plandelen van het Waterfront. Op het Dolfinariumeiland zal een mooi plan verrijzen met functies die zullen gaan zorgen voor een verdere verbetering van de verblijfskwaliteit in het havengebied." Momenteel wordt de strook aan de overkant van de Boulevard tussen de vissershaven en het Strandeiland met een oppervlakte van 1400 vierkante meter tijdelijk gebruikt als parkeergelegenheid voor bezoekers van de Boulevard en de binnenstad.

Het streven is een definitief plan in het voorjaar van 2019. De verwachting is dat op zijn vroegst in 2020 kan
worden gestart met de bouw.


Meer informatie | dolfinarium.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dolfinarium
Adresgegevens
Strandboulevard Oost 1
3841AB Harderwijk
Telefoon
T 0341-467467


Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Massagetherapie Willy van Brussel Harderwijk
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Finshare
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats