Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< november 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
1
2
3
4
45
5
6
7
8
9
10
11
46
12
13
14
15
16
17
18
47
19
20
21
22
23
24
25
48
26
27
28
29
30
 
 

Repair Café op de Leonardo basisschool

Repair Café op de Leonardo basisschool
Harderwijk Geplaatst 5 februari 2018

Begin februari organiseert het Repair Café Harderwijk voor alle groepen van de Leonardo-basisschool reparatiebijeenkomsten.

De vrijwilligers van het Repair Café gaan dan - in de klas - samen met de kinderen aan de slag om kapotte spullen te repareren die zij van thuis hebben meegenomen. Vaak zal het daarbij gaan om spullen van de kinderen zelf, zoals kapot speelgoed. 

Ook krijgen de kinderen de gelegenheid enkele standaardreparaties te leren. Bijvoorbeeld een fietsband plakken of het monteren van een stekker aan een snoer. De ‘ontdekbak' is gevuld met kapotte spullen/apparaten; de kinderen kunnen die onder begeleiding van een vrijwilliger demonteren/slopen en op die manier zicht krijgen op wat er allemaal in zit en hoe het werkt.

Voorafgaand aan de reparatiebijeenkomst wordt in een aparte les aandacht besteed aan vragen als ‘waarom is repareren nuttig?, wat zijn grondstoffen en waarom moeten we daar zuinig mee zijn?' en ‘hoe zit het met de afvalberg?'. Na afloop van de reparatiesessie wordt samen met de kinderen teruggeblikt: wat hebben de kinderen opgestoken, wat is hen het meest bijgebleven en wat gaan ze in het vervolg anders doen?

De samenwerking tussen de Leonardo-basisschool en het Repair Café Harderwijk is een uitvloeisel van de match die gemaakt is tijdens de Beursvloer Harderwijk van oktober 2017.

Zie ook: www.repaircafe.nl/locaties/repair-cafe-harderwijk en www.leonardoharderwijk.nl. Voor contact en informatie: repaircafeharderwijk@gmail.com

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

RJ Automatisering
Accountant Putten MTH Accountants & Adviseurs
Massagetherapie Willy van Brussel Harderwijk
Auto Garage - Ermelo Vakgarage Kievit
Beauty Farm Sauna Drôme
GOLF 4 ALL Harderwijk