Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
1
2
3
6
4
5
6
7
8
9
10
7
11
12
13
14
15
16
17
8
18
19
20
21
22
23
24
9
25
26
27
28
 
 
 

Concert met Cd-presentatie in Plantagekerk

Concert met Cd-presentatie in Plantagekerk
Harderwijk Geplaatst 4 februari 2018

Op vrijdag 23 februari presenteren 3 koren en een brassband hun gezamenlijk gemaakte CD. Om 19.30 uur in de Plantagekerk, Stationslaan 136, Harderwijk. Toegang is gratis, wel een collecte.

De koren zijn: Interkerkelijk Koor Harderwijk en Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit Voorthuizen met dirigent Adriaan Bruinink; Kinder-en Tienerkoor Yesss uit Lunteren/Barneveld met dirigente Henriëtte Broekman; Koperensemble Gelre Brass ook o.l.v. Adriaan Bruinink.

En verder: Wilma Schouten, vleugel en Gerwin van der Plaats, orgel/vleugel.

Aan Adriaan Bruinink een paar vragen gesteld:
Hoe kwam hij op het idee om een CD te maken?
Adriaan vertelt: het was een grote wens van mij om mijn verenigingen een keer vast te leggen op het bekende zilveren schijfje.
Daarnaast ben ik goed bevriend met Henriëtte Broekman van Yesss. Haar prachtige kinder-en tienerkoor is uitgeroepen tot het beste koor van Nederland bij een wedstrijd van de EO. Kortom, een goede reden om dit koor te vragen om mee te doen naast mijn eigen koren en Gelre Brass.
Met Wilma Schouten en Gerwin van der Plaats werkt de altijd ijverige dirigent al jaren.
Wilma is de vaste begeleider bij het mannenkoor en heeft vaak meegedaan met concerten van Adriaan. Gerwin noemt hij een fantastische organist en pianist waar hij zeker fan van is.

Een volgende vraag aan Adriaan: vertel eens over de samenstelling van de CD.
Die is vrij uniek en zeer afwisselend zodat er voor iedereen wel iets interessants op staat.
Meteen verklapt Adriaan de titel van de CD: "Passie".
Dat klinkt mooi maar zeg er eens iets meer van.
"Passie" staat voor de passie die wij met elkaar hebben in het zingen en musiceren. Zonder deze passie zou er geen mooi product met emotie kunnen zijn. Het is echt bijzonder om te horen dat er met passie wordt gezongen en gemusiceerd op deze CD.

Van die passie was zeker sprake bij de opname van de CD in de Gereformeerde Kerk in Voorthuizen. Alles verliep voorspoedig, alles ging prima en in goede harmonie. De koor- en orkestleden hebben het maximale gegeven. Volgens Adriaan hoor je dit terug in het enthousiasme van de opnames. En dan roemt hij nog een keer de begeleiding van Wilma en Gerwin: uitstekend!
Adriaan stelt dat hij zeer tevreden is over de opnamedagen. Het afmixen, zoals dat heet, verliep ook uitstekend, meldt hij tot slot.

Bij zo'n spontaan relaas wordt je benieuwd naar de CD zelf en natuurlijk naar het concert.
De nummers van koren en orkest worden gepresenteerd en zo kan het niet anders dan dat het een geweldig mooi concert wordt.
Iedereen welkom vanaf 19.00 uur in de Plantagekerk.

Als laatste verkoopinformatie: De CD komt in de verkoop bij STH Records voor €14,95. In de voorverkoop en tijdens de concertavond is er korting en is de prijs €12,00.

Harderwijk vrijdag 23 februari 2018
Om 19.30 uur Plantagekerk, Stationslaan 136, Harderwijk« terug

Parket Vloeren Harderwijk 't Vloerenhuis
Footgolf - Harderwijk Pitch&Putt Strand Horst
Sport Ermelo Drumble Dance
RJ Automatisering
Accountant Putten MTH Accountants & Adviseurs
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk