Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Bijeenkomst Verkeerscampagne De Wittenhagen

Bijeenkomst Verkeerscampagne De Wittenhagen
Wittenhagen Geplaatst 3 september 2017

Op donderdag 14 september a.s. om 19.30 uur gaat in de wijk Wittenhagen de verkeerscampagne van start die gericht is op het vergroten van de verkeersveiligheid in de wijk met een bijeenkomst in de Bethelkerk.

De wijk Wittenhagen is een oude wijk, met smalle straatjes, gebouwd in de begin jaren 60 met voor de huidige tijd veel te weinig parkeerplaatsen. De brede straat De Wittenhagen is de belangrijkste ingang van de wijk en de doorgaande route richting de wijken Stadsdennen en Frankrijk. Het is ook de enige straat in deze wijk waar op gedeeltes nog 50 km per uur gereden mag worden. Verder geldt voor de hele wijk de 30 km per uur.

Al jaren zijn er klachten over te hard rijden in een aantal straten van deze wijk, maar met name op De Wittenhagen. Vooral fietsers voelen zich onveilig. Tijd voor deze wijk om hier iets aan te doen!
Voor de verkeerscampagne is daarom gekozen voor De Wittenhagen. Het is ook dé ingang is van deze wijk. Wanneer het zou lukken om daar de hoge snelheid eruit te krijgen, is er de hoop dat dit effect zal hebben op de hele wijk. Andere klachten over De Wittenhagen zijn het plateau met het zebrapad ten hoogte van winkels halverwege De Wittenhagen, de bocht De Wittenhagen/ Thorbeckelaan en, ook hier, de vele geparkeerde autos.
Tijdens deze bijeenkomst is het de bedoeling om samen met inwoners uit de hele wijk ideeën te bedenken voor gewenste aanpassingen. Maar ook voor goede acties voor bewustwording bij de verkeersdeelnemers van De Wittenhagen. De beide basisscholen "De Brug"en "De Delta" , Veilig Verkeer Nederland, de Gemeente en Politie hebben al toegezegd mee te werken. De verkeersveiligheid leeft enorm in deze wijk en dit bleek ook bij het afnemen van een enquête begin juli bij de bewoners aan De Wittenhagen en de Goeman Borgesiuslaan (kop van de vijver). Verder heeft iedereen in de wijk een flyer in de bus gekregen met het verzoek dezelfde enquête via de link op deze website in te vullen. Hier is goed gehoor aan gegeven.

Tijdens de bijeenkomst zullen de uitslag van deze enquêtes en van de snelheidsmetingen die eind juni op De Wittenhagen zijn gedaan, bekend worden gemaakt. Donderdag 14 september, aanvang 19.30 uur in de Bethelkerk. (zaal open en ontvangst met koffie/thee vanaf 19.00 uur)

Organisatie: wijkteam Wittenhagen, Gemeente, politie en Veilig Verkeer Nederland.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Wok Inn Ermelo
Rondvaart Varen Harderwijk Twee Gebroeders
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Dolfinarium
Parket Vloeren Harderwijk 't Vloerenhuis
Accountant Putten MTH Accountants & Adviseurs