< maart 2023 >
|
The NoVice vormt een parel in het culinaire Vierhouten

Hun rol als gastvrouw en gastheer bij The NoVice in het culinaire Vierhouten zit hen als gegoten. Jeanet van Rijsen en Gerwin Kuiper vinden het een dagelijkse uitdaging om het de mensen helemaal naar de zin te maken.
The NoVice vormt een parel in het culinaire Vierhouten
Hun rol als gastvrouw en gastheer bij The NoVice in het culinaire Vierhouten zit hen als gegoten. Jeanet van Rijsen en Gerwin Kuiper vinden het een dagelijkse uitdaging om het de mensen helemaal naar de zin te maken.
Met hun specialiteitenrestaurant in een nostalgische boerderij en de bistro bedienen ze twee doelgroepen. Daarnaast zijn ze open voor de zakelijke lunch en hebben ze met regelmaat bruiloften, feesten en partijen in huis. Bedrijven en particulieren mogen ook rekenen op een cateringservice en die loopt van amusehapjes tot complete koude en warme buffetten.
Hij zit al zo ongeveer zijn gehele leven in de horeca. Gerwin Kuiper begon op de boulevard in Harderwijk en deed de nodige ervaring op in andere restaurants. In 2005 nam hij The Novice over, eerst stond hij nog als chef-kok in de keuken, al snel verlegde hij zijn rol naar het restaurant. In 2009 voegde Jeanet van Rijsen zich bij haar partner. ‘Ik was kwaliteitsmanager bij een levensmiddelenbedrijf, maar miste het contact met mensen. Elk weekeinde werkte ik al mee in de horeca en mijn doel is de gasten een fijne avond te bezorgen.'
Gerwin Kuiper en Jeanet van Rijsen gingen terug naar de oude stijl van The NoVice waarbij het restaurant en de bistro elkaar versterken. Stap voor stap zijn de laatste jaren vooruit gegaan en gegroeid. Al het meubilair en het servies is vervangen en vernieuwd en het ruime terras kreeg relaxstoelen. In 2012 werden ze een officiële trouwlocatie van de gemeente Nunspeet en voerden ze de zakelijke lunch in. Vanaf april tot en met september serveren ze op het terras, of in de bistro onder andere diverse broodjes, carpaccio, soep, gamba's en salades. Voor de zakelijke markt is alles naar ieders wens in te vullen, voor zowel de lunch als het diner.
Het keukenteam dat nu uit vier koks bestaat heeft de drie kaarten voor de lunch, in de bistro en in het restaurant op een mooi niveau gebracht met veel seizoensproducten en door plaatselijke jagers geschoten wild uit de directe omgeving. Het eten in de bistro waar de sfeer en de inrichting informeler zijn dan die in het restaurant kenmerkt zich vooral door herkenbare producten. Gerwin Kuiper en Jeanet van Rijsen stellen de wijnkaart zelf samen en hun uitgangspunt is dat de bezoeker uit veel wijngebieden een keus kan maken.
‘We hebben heel veel eigengemaakte, ambachtelijke producten en dat houdt niet op bij op eigen recept gebakken brood. Of bruidstaarten. Sinds eind maart is onze patissier gestart met een eigen, exclusieve lijn van bonbons, truffels en gebak in feestelijke geschenkverpakkingen. In de plaatselijke supermarkt zijn ze ook al te koop en er zijn meer partijen, waaronder bakkers en speciaalzaken, geïnteresseerd. Op 17 mei lanceren we in het Dorpshuis, vanwege diverse jubilea van Vierhoutense verenigingen 't Vierhoutertje, een lekkernij uit onze keuken ter promotie van het dorp.'
De uitbaters en eigenaren van The NoVice prijzen zich gelukkig dat ze in zo'n horecadorp gevestigd zijn. ‘We worden wel de culinaire parel van de Veluwe genoemd. We versterken elkaar, want ieder restaurant heeft zijn eigen segment. Het hoogtepunt zijn natuurlijk tijdens het eerste weekeinde van oktober De Wilddagen die we met alle ondernemers organiseren.'
Bron: Stad in Bedrijf
Foto: Fotostudio Merjenburgh
Tekst: Kees van Loon
Meer informatie | The Novice Vierhouten | Fotostudio Merjenburgh | Stad in Bedrijf
« terug