< maart 2023 >
|

Honderd procent vers, lekker en eten van 'restaurant-niveau', het zijn niet direct de kernwoorden die je associeert bij een maaltijdservice
Drie Harderwijkers starten met 'Proef deze Dag', een totaal nieuw concept, met als hoofddoel: goed, gezond en 100% vers eten leveren.
Veel oudere mensen kregen tot nu toe diepvriesmaaltijden voorgeschoteld die soms nog wel te eten waren, maar vaak verre van vers. Een in plastic geseald pakketje met een onherkenbaar prutje dat wat oneerbiedig de magnetron in wordt geknikkerd. "Het was voor ons reden om het beter te doen", zegt Maurits Aalderink, een van de drie initiatiefnemers. "Maar we richten ons niet alleen op de ouderensector. Ook werkende ouders en / of jongen stellen die zelf of hun kinderen geen snelle hap zoals pizza of patat willen voorzetten, kunnen bij ons een daghap bestellen. Voordeel: het is vers, gezond en goedkoper dan bijvoorbeeld een pizza."
Proef deze Dag ontstond toen Maarten Nieuwenhuis in gesprek kwam met Maurits Aalderink en Ronald Brands van Caerin. "Toen hij zag dat zijn oma diepvriesmaaltijden te eten kreeg, is hij zelf voor haar gaan koken", vertelt Aalderink. "Maarten is zelf kok en heeft een cateringbedrijf. Toen de buren dat hoorden, vroegen ze of hij ook voor hen wilde gaan koken."
De puzzelstukjes vielen in elkaar toen de drie Harderwijkers om de tafel gingen. De daghappen worden met een volledig elektrische auto door Harderwijk en Ermelo en omstreken geleverd. Maar de diensten worden ook uitgebreid. Zo is er ook een strijkservice waar we mee samenwerken via Beide Meisjes. Mensen die hun kleren gestreken willen hebben, kunnen dat o.a. via de website van Proef deze Dag doen i.c.m. de bestelde daghappen. Het wordt opgehaald en weer afgeleverd. "Uiteindelijk gaat het ons om zo veel mogelijk te ontzorgen op dit gebied", benadrukt Brands. "We zijn ook aan het overleggen met apotheken. Als we toch door Ermelo en Harderwijk rijden, kunnen we net zo goed de medicijnen meenemen."
Het systeem werkt heel eenvoudig. Op de website van Proef deze Dag kan de daghap worden besteld. Dat zijn iedere dag andere gerechten. Maar er kan ook met een contract worden gewerkt. Dat is ook voor zorginstellingen ideaal. "Wij kunnen overal rekening mee houden", zegt Aalderink. "Of je nu een energieverrijkt dieet wil, glutenvrij of speciaal voor mensen met diabetes, we kunnen er rekening mee houden."
Proef deze Dag gebruikt voornamelijk ingrediënten van lokale leveranciers. Zo wordt het vlees geleverd door de ambachtelijke slager Richard van der Vlis uit Harderwijk. Maar ook de groenten worden bij een lokale groenteboer gehaald. "Wij willen het honderd procent vers en goed. De daghappen zijn koelvers en kunnen maximaal drie dagen in de koelkast bewaard worden. Andere partijen gebruiken nog wel eens methodes als het vergassen van een maaltijd, zodat het een paar dagen langer houdbaar is. Daar kiezen wij bewust niet voor. Het is vers en lekker, en het moet natuurlijk lekkerder zijn dan je thuis zelf zou koken."
Kijk op de website www.proefdezedag.nl voor meer informatie.
Meer informatie | Allesvan.nl Harderwijk en Hierden | Maartenz Catering
« terug