Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

Shiatsu Ermelo

Shiatsu Ermelo
Geplaatst 13 september 2018

Sinds 2012 heeft Gooitske Jacobi een Shiatsu praktijk aan de Champignonlaan in Ermelo. ‘Toen bleek dat ik door mijn gehoorbeperking mijn werk als locatiemanager van een zorgorganisatie niet meer kon uitvoeren heb ik mijzelf laten omscholen tot Shiatsu therapeut.' vertelt Gooitske.

‘Dit werk doe ik voornamelijk met mijn handen en de behandeling is een op een. Dat werkt voor mij heel prettig. Wat mij voldoening geeft is dat ik cliënten echt zie opbloeien. Pijn- en spanningsklachten nemen af of verdwijnen en mensen komen door deze therapie lichamelijk en geestelijk meer in balans.'

Eeuwenoud
Shiatsu is een eeuwenoude therapie die gebaseerd is op de oude Chinese en Japanse filosofie. Met de duimen, handpalmen en vingers wordt druk uitgeoefend op zogenaamde acupressuurpunten. De massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van de gewrichten. Ook zorgt de massage voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en voor het afvoeren van afvalstoffen. In het Japans betekent Shi vinger en Atsu druk.

Holistisch
Shiatsu is een holistische behandelmethode. Dat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel worden benaderd. Klachten die op een bepaalde plek voorkomen kunnen hun oorzaak hebben in een disbalans of storing op een heel andere locatie. Er wordt dus rekening gehouden met meer dan alleen het aangedane gebied. Shiatsu stimuleert het zelfgenezende vermogen van de patiënt, waardoor de oorzaak van de klacht wordt aangepakt. De therapie is geschikt voor jong en oud. De massage wordt over de kleding heen gegeven.

De therapie kan worden ingezet:
• bij (pijn-) klachten zoals bewegingsafwijkingen
(RSI, vastzittende spieren, spanningspijn, nek- en schouderklachten)
• ter behandeling van burn-out, chronische pijn (fibromyalgie) en (verklaarbare)
vermoeidheid.

De therapie heeft ook een positieve werking bij reumatische aandoeningen, hormonale klachten, stofwisselingsproblemen en hoofdpijn. En kan preventief worden ingezet om klachten te voorkomen. ‘Met veel plezier heb ik de driejarige opleiding tot Shiatsu therapeut gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai in Utrecht. Dit heb ik aangevuld met mijn diploma westerse Medische Basiskennis CPION/SHO. Mijn achtergrond in de zorg en in het onderwijs helpt mij om deze therapie op maat op elke cliënt/ patiënt af te stemmen.

Vergoeding zorgverzekering
Shiatsu therapie wordt gedekt door het aanvullende zorgverzekeringpakket. Belangrijk is wel dat de patiënt/cliënt een aanvullend pakket heeft met vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.
www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen

Elke therapeut moet aangesloten zijn bij een beroepsvereniging voor Shiatsu Therapie. Zelf ben ik aangesloten bij de beroepsverenging Zhong. De vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering zijn uitgesloten van het verplichte eigen risico. Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig.


Meer informatie | shiatsuermelo.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Finshare
In Between Curtains en Carpets
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Massagetherapie Willy van Brussel Harderwijk