Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

Accountant maakt film over Harderwijk

Accountant maakt film over Harderwijk
Harderwijk Geplaatst 20 mei 2015

Er is nu een film over Harderwijk die ingaat op de financiële kant van enkele markante punten in deze stad.

De film is gemaakt in opdracht van accountant Everhard van Pijkeren van KRC Accountants dat aan het Engelserf in Harderwijk recentelijk van start is gegaan. De hoofdvestiging van het bedrijf is in Wezep. Van Pijkeren is een bekende in en om Harderwijk omdat hij enkele decennia voor diverse accountantskantoren in de hoofdstad van de Noordwest-Veluwe werkte. In de film treedt hij zelf ook op.

De accountant kwam op het idee om een film over het financieel reilen en zeilen van Harderwijk te maken, omdat in korte tijd de zakelijke gewoonten in bedrijven enorm zijn veranderd. Vanuit de historie kent Harderwijk nogal wat plaatsen waar het geld werd en wordt verdiend. Zoals de molen De Hoop, het Dolfinarium, de voormalige universiteit en het stadscentrum. Met uitzondering van de universiteit zijn dat nog steeds plaatsen die symbool zijn van economische activiteit.

Lege winkelpanden
Van Pijkeren: ‘Grappig maar waar, we hebben de film deels opgenomen in het Stadsmuseum op de meest winderige dag van het jaar. Buiten hoor je de storm loeien. Eigenlijk heel symbolisch, want het bedrijfsleven moet het hoofd bieden aan allerlei stormen die op het zakenleven af komen. Meer dan ooit hebben internet en de financiële markten invloed op het midden- en kleinbedrijf, waar KRC zich op richt. Gevolg: lege winkelpanden, maar tegelijkertijd ook nieuwe kansen voor ondernemers. Daarbij is een accountant die bekend is met de lokale gang van zaken en sentimenten onontbeerlijk. Als echte Harderwijker wil ik daar graag mijn partij in meeblazen'.

Metaforen
Van Pijkeren heeft duidelijk gezocht naar metaforen die Harderwijker ondernemers aanspreken. Zo vergelijkt hij de molen De Hoop met de invloeden van economische wind in het bedrijfsleven. Als voorbeeld vertelt hij: ‘Als de economische wind niet waait, hebben ondernemers een probleem en moeten ze op basis van cijfers bezuinigen. Waait de wind hard, dan moeten ze uitbreiden en investeren... ook dan hebben ze een accountant nodig'.

De film is geproduceerd door Broad Com

munications Company BV in Harderwijk en is te zien op de site van KRC, www.krcaccountants.nl.

everhard van pijkeren, krc accountants

Everhard van Pijkeren

 

 


Meer informatie | Allesvan.nl Harderwijk en Hierden | Broad Communications

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
WAUW Harderwijk Online Marketing
In Between Curtains en Carpets